Studiecentrum voor Experimentele Literatuur

Compositie XI (detail) van Theo van Doesburg, 1918
 

Welkom op de website van het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (SEL) of Study Centre for Experimental Literature (SEL). Via de koppelingen vindt u hier meer informatie over onze projecten, activiteiten en leden.

Bezoek ook onze zusterpagina op de website van de Universiteit Gent.

 

Nieuws

Gastcollege Kurt De Boodt (BOZAR) over Vlaamse avant-garde

In het kader van het vak ‘Verklaring van de Nederlandse literatuur 1850-1945’ geeft Kurt De Boodt een gastcollege over de Vlaamse literaire en artistieke avant-garde van kort na de Eerste Wereldoorlog. Iedereen is van harte welkom op 3 mei in D.1.06 om 10u.

Hans Vandevoorde

Kurt De Boodt (°1969) is dichter, dramaturg en tekstschrijver van de artistieke directie van het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel. Als freelance curator stelde hij diverse tentoonstellingen samen, o.a. 'Van uw tijd. Kunstgrepen omtrent 1958' (2008), 'Rik Wouters &  co. Beeldhouwers in Mechelen' (2011) en 'Prosper De Troyer. Schilder in beweging' (2013). Hij publiceerde tot nu toe zes dichtbundels, waaronder bij Wereldbibliotheek Waarop de klok ontwaakt! (2008), Minnezang (2011) en Ghostwriter (2015).

M.m.v. SEL – Studiecentrum voor Experimentele Literatuur

--

SEL maakt sinds midden 2016 deel uit van de wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap ENAG (European Neo-Avant-Garde). Andere partners zijn Literature and Culture (KU Leuven), CIPA (Université de Liège), DEPA (Département d'Etudes des Pays Anglophones) van de Université Paul Valéry uit Montpellier en het Institut für Germanistik van de Universität Wien. 

--

Onlangs verschenen in de SEL-reeks twee nieuwe boeken: Gust Gils in zijn experiment en Het lab van de sixties. Op woensdag 20 mei 2015 vond in Brussel de boekvoorstelling plaats in samenwerking met Passa Porta. Met bijdragen van Bart Van Kerkhove en Jeroen Kuypers over Gust Gils, muziek van Sep François en een interview met auteur Patrick Conrad over de evolutie van zijn werk en plaats in de Vlaamse literatuur sinds zijn debuut in de jaren zestig.

--

De leesgroep Beeldbepalers bespreekt in het academiejaar 2014-2015 belangrijke teksten uit de Nederlandse literatuurstudie, met een focus op de moderne periode. Meer informatie vindt u op deze pagina.